Chalet-AsiaCamp-Resort-Taman-Negara

Merancang Program Family Day yang Unik

Kita menghampiri seminggu lagi cuti penggal persekolahan. Bagi yang mempunyai anak kecil atau keluarga yang besar, tentunya cuti sebegini tidak akan dipandang sepi. Tentu sekali banyak perancangan program family day yang sedang diaturkan, bukan?

Kebiasaannya orang kita…

Kebanyakannya dalam merancang program family day, tidak terlepas dari aktiviti mandi-manda di kolam renang, di sungai atau terjunan. Sesetengahnya, sukakan aktiviti lawatan ke tempat bersejarah dan ke taman-taman rekreasi. Namun demikian, trend terbaru orang kita gemari dewasa ini adalah gemarnya melawat ke shopping mall dan kompleks membeli belah.

Apa kata kita mencuba untuk bawa keluarga kita ke hutan yang diiktiraf dunia, antara yang tertua di dunia. Disini, siap ada tour guide lagi untuk memastikan keluarga tuan/puan bukan sahaja dapat pengalaman, malahan macam-macam dapat belajar dari tour guide.

Adakah ini yang anda cari?

Namun, tidakkah anda terfikir untuk mencipta kelainan untuk event family day anda?

Mencabar diri dengan membina moment unik yang jarang didapati bersama ahli keluarga?

Keluar dari tipikal aktiviti event family day yang biasa-biasa sahaja?

Beristirehat sambil menikmati kehijauan alam dan bunyi unggas?

Apa kata anda mencuba kelainan di Taman Negara Pahang pada kali ini?

malam di Taman Negara

1001 Aktiviti Best Menanti Anda…

Taman Negara Pahang menyediakan 1001 landskap aktiviti untuk lebih merancakkan program family day anda. Terdapat aktiviti-aktiviti santai sehingga lasak memburu species burung dan mendaki ke puncak Gunung Tahan. Kami juga menyediakan aktiviti menjelajah sungai Ulu Tembeling sehingga bermandi-manda bersama gajah comel di Kuala Gandah. Menarik bukan?

Atau, anda hanya ingin bersantai di kerusi malas atau aktif berbasikal melayan fikiran melihat kehijauan alam sekitar? Semua fasiliti ini ada bersama kami di Taman Negara Pahang.

Makanya, jangan lepaskan peluang ini untuk meraih kelainan dalam merancang program family day anda untuk percutian kali ini.

Dapatkan lebih artikel disini

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *